VIZIUNEA CRIES:

CRIES este una dintre primele organizații implicate în promovarea și dezvoltarea în România a conceptului de economie socială și solidară.

Viziunea noastră este reprezentată de o societate echitabilă din punct de vedere social, bazată pe o economie responsabilă și un model democratic de guvernare, care încurajează și susține participarea cetățenilor în comunitate, inclusiv a persoanelor din grupuri vulnerabile.

CONTACT
Timișoara, strada Viorelelor, D14, scara B

CRIES s-a înființat în anul 2009, ca rezultat al unui proces participativ de implicare și coagulare a comunității locale pentru promovarea și dezvoltarea unor demersuri pilot în domeniul economiei sociale și solidare. Organizația s-a dezvoltat ca centru de resurse, având ca arii principale de acțiune democrația participativă, agricultura susținută de comunitate, comerțul echitabil (Fair Trade), întreprinderile sociale de inserție, consumul responsabil și finanțarea etică.

Rețele europene prestigioase din domeniul economiei sociale și solidare au sprijinit demersurile grupului de inițiativă încă din etapa de pregătire și lansare a asociației, devenind ulterior parteneri ai proiectelor noastre. Amintim aici Platforma Europeană IRIS, URGENCI -Rețeaua Internațională a Agriculturii Susținute de Comunitate  (www.urgenci.net), ENSIE-  Rețeaua Europeană a Întreprinderilor Sociale de Inserție (www.ensie.org), WFTO -Organizația Mondială a Comerțului Echitabil (wfto-europe.org).

În anul 2011, CRIES devine membru fondator al Rețelei RIPESS Europe – Rețeaua de promovare a economiei sociale și solidare (www.ripess.eu).

În calitate de promotor al întreprinderilor sociale de inserție, CRIES este membru RISE -Rețeaua Întreprinderilor Sociale de Inserție din România.

Începând cu anul 2018, CRIES devine membru al Asociației Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii.

CONSILIUL DIRECTOR:

PARTENERI STRATEGICI:

Naționali:

ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești

Asociația ECOSENS

Asociația Integra România

Asociația PostModernism Museum

Asociația REPER 21

Asociația Serviciul APEL

Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii

Institutul Intercultural Timișoara

Federația CARITAS Timișoara

Internaționali:

Consiliul Europei

FTAO – Fair Trade Advocacy Office

Rețeaua URGENCI

RIPESS Europe

WFTO Europe

Association of Conscious Consumers (ACC-Hungary)

Agencia Piaget Para o Desevolvimento (Portugal)