CRIES a coordonat activitățile naționale care s-au desfășurat în cadrul proiectului “Trade Fair, Live Fair: Raising Awareness and Mobilizing the European Public to Advance Consumption patterns that Nurture the Sustainable Development Goals (SDGs)”, implementat de către 18 parteneri europeni, sub coordonarea Fairtrade Labelling Organizations International. Finanțarea proiectului a fost asigurată prin programul DEAR al Comisiei Europene.

Bugetul proiectului gestionat de CRIES, în perioada aprilie 2019-martie 2020,  a fost în valoare de 24.560 euro.

Proiectul a urmărit promovarea la nivel european a unor politici favorabile dezvoltării durabile, cu accent asupra tematicii de consum și producție durabilă și a comerțului echitabil.

The Fair Time 2024 a reprezentat un material specific de comunicare, folosit în toate țările implicate în proiect, reprezentând o sinteză de propuneri pe care Parlamentul European le-ar putea avea în vedere, pentru a asigura un model mai sustenabil de producție și consum.

Activitățile derulate în România au cuprins acțiuni de informare adresate candidaților și aleșilor în Parlamentul European, ateliere de lucru pentru membrii societății civile, acțiuni de conștientizare a cetățenilor.

Principalele rezultate obținute au fost:

  • organizarea în București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Târgu-Mureș, Timișoara a zece ateliere de formare pe tema consumului și producției sustenabile pentru un număr de 205 persoane;
  • participarea în cadrul a 10 evenimente publice (Festivalul PLAI, Festivalul LA PAS, Iașul fără mașini, Street Delivery Iași, etc ) în vedere promovării Comerțului Echitabil;
  • derularea campaniei #votezcomertechitabil, prin colaborarea cu peste 30 de promotori ai comerțului echitabil (activiști, profesori, politicieni, artiști, producători și consumatori);
  • realizarea unor materiale de informare privind modele de consum și producție responsabilă.
Peste 170.000 de persoane din România au fost expuse campaniei de informare și articolelor publicate în mediul on-line.

Colaboratori: ASAT-Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești, Creionetica. CUIB, PostModernism.ro, Reciproc Cafe.

Partener național: Asociația Mai Bine.