Asociația CRIES a coordonat activitățile naționale care s-au desfășurat în cadrul proiectului  Advocating together for EU Fair Trade Policies, implementat de de 14 parteneri internaționali, sub coordonarea Fairtrade Labelling Organizations International și Fair Trade Advocacy Office. Finanțarea proiectului a fost asigurată prin programul DEAR al Comisiei Europene.
Bugetul proiectului gestionat de CRIES, în perioada 2014-2016, a fost în valoare de 9.800 euro.

VOTE4FT – Vote for Fair Trade / Votează pentru Comerțul Echitabil! este o campanie susținută de organizații de Comerț Echitabil din Europa vizând includerea tematicii Fair Trade pe agenda Parlamentului European. Campania își propune să crească conștientizarea impactului pe care Uniunea Europeană îl poate avea în reducerea sărăciei la nivel global prin susținerea unor practici mai echitabile de comerț și a practicilor de Comerț Echitabil.

Obiectivul acestui demers vizează implicit creșterea echității sociale la nivelul Uniunii Europene, cu respect față de economiile locale, micii producători și structuri de economie socială deopotrivă la nivel european și în statele în curs de dezvoltare.

Proiectul dezvoltă un dialog între cetățeni, decidenți politici europeni și reprezentanți ai mișcării pentru Comerț Echitabil.

Principalele activități desfășurate în România:

Organizarea unor ateliere de prezentare a conceptului de Fair Trade și al Manifestului european de susținere a principiilor Comerțului Echitabil de către candidații la Parlamentul European pentru un număr de 200 de studenți din Timișoara și Arad, 35 angajați/voluntari/membrii ai unor organizațiilor neguvernamentale și 500 de elevi din Timișoara, de la Liceul Teoretic “Dositei Obradovici”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Liceul Teoretic Jean Louis Calderon și Liceul Teoretic Bartók Béla
Organizarea Zilei Mondiale a Comerțului Echitabil în 2014 și 2015, prin implicarea unor parteneri locali și a cetățenilor din Timișoara;
Contactarea candidaților la alegerile parlamentare și prezentarea

Manifestului European pentru un Comerț Echitabil;

Participarea în octombrie 2015 la Fair Trade Breakfast, eveniment organizat în Bruxelles, în cadrul Parlamentului European.