Gustul ca patrimoniu: relația dintre hrană, terroir și tradițiile culinare
Desfășurat în 2024. Proiectul face parte din componenta LA PAS: Educație pentru schimbare și pleacă de la premiza că pentru ca o societate să fie mai sustenabilă este necesară o schimbare a modelului cultural.
Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara
Desfășurat în 2024. Proiectul face parte din componenta LA PAS: Educație pentru schimbare și pleacă de la premiza că pentru ca o societate să fie mai sustenabilă este necesară o schimbare a modelului cultural.
Mâine durabil pentru toți
Asociația CRIES a coordonat activitățile naționale care s-au desfășurat în cadrul proiectului Advocating together for EU Fair Trade Policies, implementat de de 14 parteneri internaționali, sub coordonarea Fairtrade Labelling Organizations International și...
ReFashion
Desfășurat în perioada 2022-2024. Prin proiectul REFASHION ne propunem dezvoltarea competențelor și instrumentelor pentru promovarea educației în domeniul modei sustenabile.
COOPTERR
COOPTERR aduce împreună organizații care implementează practici de cooperare teritorială prin mutualizarea mijloacelor, organizarea de evenimente colective, partajarea de spații, dezvoltarea de proiecte culturale colaborative care regrupează organizații de economie socială și solidară.
Trade Fair, Live Fair
CRIES a coordonat activitățile naționale care s-au desfășurat în cadrul proiectului “Trade Fair, Live Fair: Raising Awareness and Mobilizing the European Public to Advance Consumption patterns that Nurture the Sustainable Development Goals (SDGs)”
Gastronom
Proiectul Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar urmărește creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța hranei ca parte a patrimoniului imaterial.
Program LA PAS
Programul LA PAS este un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil.
Învățământul profesional și tehnic (TVET) și economia socială și solidară în Europa (2)
Proiectul urmărește valorizarea resurselor dezvoltate deja pentru promovarea economiei sociale și solidare în învățământul profesional și tehnic.
Învățământul profesional și tehnic (TVET) și economia socială și solidară în Europa (1)
Proiectul urmărește promovarea economiei sociale și solidare în curricula din învățământul de tip TVET (învățământul profesional și tehnic).
VOTE4FT – Vote for Fair Trade
Asociația CRIES a coordonat activitățile naționale care s-au desfășurat în cadrul proiectului Advocating together for EU Fair Trade Policies, implementat de de 14 parteneri internaționali, sub coordonarea Fairtrade Labelling Organizations International și...
Be part of CSA!
Proiectul a urmărit facilitarea implicării în demersuri de agricultură susținută de comunitate în rândul consumatorilor și producătorilor.
Caravana coresponsabilității sociale
Desfășurată în 2014, acțiunea vizează creșterea vizibilității pentru demersuri inovatoare, precum și conjugarea unor eforturi viitoare în logica coresponsabilității sociale.
Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale
Proiectul Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale a fost dezvoltat de către asociaţia CRIES (în calitate de lider de proiect) în parteneriat cu Platforma Europeană IRIS, Institutul Intercultural Timişoara, asociaţia Serviciul APEL şi Integra din Oradea.
Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale
Proiectul Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active a fost implementat de asociația CRIES (în calitate de lider de proiect) în parteneriat cu Platforma Europeană a Iniţiativelor Etice şi Solidare IRIS...
SOCIETAL
Societal este spaţiul de dialog, experimentare şi acţiune comună pentru o reţea de ONG-işti şi ONG-uri, coordonată de REPER21, în parteneriat cu ANPCDEFP şi CRIES